Brioșe dulci simple

 Le am vrut simple, fără umplutura dar voi le puteți, dacă doriți, umple cu diverse... ciocolata, dulcețuri, rahat, nuca... sau cu orice va place! 


Ingrediente

380 g faina

50 g zahar

1 pliculeț zahar vanilat

180 g unt

4 oua

14 g drojdie proaspata

esență de vanilie după gust

coaja rasa de la o lamaie

o priza sare


Mai avem nevoie

un gălbenuș de ou pentru uns

1 lingura cu lapte pentru uns


Mod de preparare

Cernem faina. 

Amestecam faina cu sarea, zaharul și zaharul vanilat. 

În mijlocul acestui amestec facem o adancitura unde punem drojdia proaspata, fărâmițata, peste care adăugăm o lingura cu apa călduță și putina faina. 

Lăsăm la dospit pana când maiaua își dublează volumul. 

Adăugăm ouăle și coaja rasa de lămâie și incorporam în amestecul de mai sus. 

Tăiem untul(la temperatura camerei!) în cubulețe pe care le adăugăm rand pe rand, amestecând mereu, pana le am incorporat pe toate. 

Framantam, nu mai mult de 5-7 min. 

*Dacă ni se pare ca aluatul este prea moale mai putem adaugă faina. 

După frământare, acoperim vasul cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald pana când acesta își dublează volumul. 

După dospire dam aluatului forma unei bile, îl "îmbrăcăm" într o folie alimentara și îl ținem la frigider pana a 2 a zi(este de preferat de ținut la frigider 24 ore). 

A doua zi scoatem aluatul pe masa de lucru infainata și începem sa împărțim aluatul (ochiometric) și sa confecționam biluțe. 

Mie mi au rezultat 18 biluțe pe care le am repartizat în forma de muffins pe care le am căptușit o în prealabil cu hartie  de brioșe. 

Lasam la cald, la crescut, apoi ungem fiecare briosa în parte cu gălbenușul bătut pe care l am amestecat cu lapte. 
Dam la cuptor, preîncălzit în prealabil, la 180 circa 15-20min. 
Scoatem forma din cuptor, lasam brioșele sa se răcorească și apoi le scoatem din forme și... Pofta buna! 


Sa aveți o seara plăcută!


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes