Dorada cu lămâie la cuptor

Dorada este un peste mediteranean, foarte gustos, cu carne alba și puține oase. 

Am hotărât sa l gătesc la cuptor, simplu și rapid. 

Ingrediente

2 bucăți peste Dorada

1 lamaie feliata

4 fire ceapa verde

100 ml vin alb sec

ulei de masline

sare, piper

Mod de preparare

Dorada se curata, se spala și se lasă la scurs. 

Ungem pestele cu ulei și condimentam cu sare și piper atât la exterior cât și în interior. 

În fiecare bucata de peste punem câte 2 felii lamaie și câte un fir ceapa. La fel procedam și pe partea de sus a peștelui,il înfrumusețat puțin... hihihi... asa cum se vede în poza. 

Așezăm pestele într o tava în care am pus pus folie alimentara. 

Stropim pestele cu vin.

Dam la cuptor la 180 grade timp de circa 30 min. 

Pe la jumătatea timpului de preparare deschidem cuptorul și cu sosul lăsat de lamaie, ulei și vin, stropim pestele. 

Când pestele este moale , putem înfige furculița în el, și bine rumenit, scoatem tava din cuptor și punem pestele pe un platou.


In timp ce pestele era în cuptor am pregătit garnitura... spanac cu legume. 

Va doresc pofta buna! 




0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes