Aceste trigoane se prepara foarte simplu și rapid. Este o gustare apetisanta care poate fi servita fie calda, fie rece. Dar va asigur ca mult mai buna este calda.
Le puteți servi ca atare sau acompaniate de un pahar cu lapte, cu iaurt.
Drept umplutura puteți folosi ce va place, ce aveți prin frigider.... în loc de ton puteți folosi ciuperci, diverse legume, carne tocata.
Eu le am "confecționat" pentru o zi de post cu dezlegare la peste, folosind ton.
Ingrediente
4 cartofi
1 cutie conservă ton în ulei
4 foi placinta
2 fire ceapa verde
sare, piper
Mai avem nevoie
ulei pentru uns foile
pătrunjel uscat
Mod de preparare
Curatam cartofii și ii tăiem cubulețe. Ii punem la fiert în apa cu sare. Când sunt gata fierti ii scurgem de apa și ii lasam sa se răcorească apoi ii zdrobim ușor folosind o furculița. Nu ii facem piure, lasam și bucatele mai mari.
Adăugăm tonul cu tot cu ulei peste cartofii pasați.
Ceapa curățată și tăiată mărunt o călim în puțin ulei.
Adaugăm ceapa în amestecul de cartofi cu ton.
Condimentam cu sare și piper după gust.
Amestecam pana obținem o compoziție omogena.
Pe masa de lucru întindem o foaie de placinta pe care o ungem cu puțin ulei. Așezăm peste aceasta foaie o alta foaie pe care o ungem și pe ea cu puțin ulei. Tăiem foile în 2 fâșii egale.Obtinem 2 dreptunghiuri.
În partea de jos a fiecărui dreptunghi punem câte o lingura plina, generoasa de compoziție.
Aducem coltul din partea dreapta-jos peste umplutura Apoi din nou pliem triunghiul cu compoziție în partea opusa și tot asa pana obținem o plăcintă triunghiulara. Upppps.... am uitat sa fac poze în faza asta!!!
Procedam identic pana terminam umplutura.
Așezăm trigoanele într o tava în care am pus hârtie de copt.
Ungem trigoanele cu un strop de ulei și le pudram cu pătrunjel uscat.
Dam la cuptor la 180 grade timp de circa 10 min.
Când sunt frumos rumenite scoatem tava din cuptor și așezăm trigoanele pe un platou.
Sunt delicioase, va asigur!
Pofta bună!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu