Poiana mărului și imprejurimi

 Haideți sa petrecem câteva zile minunate într o zona  unde cu siguranță ți ai dori ca timpul sa rămână în loc.

La circa 8 km fata de Bran și aproximativ 35 fata de Brasov am descoperit o așezare rustica, cu multa verdeață, cu dealuri învelite în cele mai frumoase culori, cu oameni calzi și primitori. Este vorba de Poiana Mărului! 

Ne am cazat la Pensiunea Flori de mar unde confortul, ospitalitatea, liniștea, aerul curat dar și mancarurile alese te surprind plăcut. 




Curtea pensiunii este una primitoare, fiind acoperita cu iarba iar câteva foișoare, unde poți sa iei masa, sa ți bei dimineața cafeaua sau sa stai pur și simplu la povesti, îmbracă atât de frumos curtea. 










Sub clar de luna la un pahar cu vin! 


Ce poți sa ți dorești mai mult decât sa te trezești dimineața, sa deschizi larg fereastra și sa- ti încarci ochii și sufletul cu aceste frumuseți?
Diminețile și serile sunt răcoroase, chiar dacă suntem în luna lui iulie. În schimb, în cursul zilei soarele ne mângâie cu căldură lui! 



Poți să stai sa te odihnești în curtea pensiunii, lăsând copiii sa zburde, sa se dea în leagăn, pe topogane sau sa te plimbi prin împrejurimi sau sa pleci mai departe pentru ca sunt multe și frumoase atracții în zona. 

Raducu își dorea tare mult sa meargă sa viziteze Castelul Bran, asa ca... la drum! 

Castelul Bran este așezat la întrarea în culoarul Rucăr Bran, pe drumul ce leagă Brașovul de Câmpulung Muscel și a fost ridicat pe o stanca abrupta, având o vedere excepțională asupra dealurilor învecinate. 

Cel puțin o data trebuie sa mergi sa l vizitezi. Pentru ca eu îl vizitasem de nenumărate ori am hotărât sa rămân în curtea castelului la o cafea iar copiii împreună cu mama lor sa viziteze interiorul. Deci, nu am poze din interior. 

Bazele castelului se pare ca au fost puse în anul 1225 de către cavalerii teutoni, când a fost ridicata o fortificație din lemn. 

În anul 1377sasii ajunși pe Scaunul Brașovului au cerut regelui Ludovic al Ungariei permisiunea de a construi cu ajutorul oamenilor și pe banii acestora o cetate. În felul acesta a luat naștere Castelul Bran, care a fost folosit de Sigismund de Luxemburg, împărat și rege al Ungariei, drept baza strategica atunci când în anul 1395 l a îndepărtat pe voievodul Vlad Uzurpatorul, rivalul lui Mircea cel Bătrân.

Mai multe secole la rand, castelul a fost folosit drept cetate de apărare. 

În anul 1920 Castelul Bran a fost donat Reginei Maria, drept recunoștință pentru înfăptuirea Marii Uniri din anul 1918.

În anul 1948 Castelul Bran a ajuns în proprietatea statului și începând cu anii 90 au demarat lucrările de restaurare.

In anul 2000 Castelul Bran a fost revendicat de către Dominic de Habsburg iar în 2009 arhiducele a întrat în proprietatea castelului fiind nevoit sa l remobileze deoarece statul român a ridicat de acolo colecții pe care le avea în proprietate. Mitul lui Dracula a apărut datorita cărții lui Brian Stocker. Acesta nu a fost niciodată în România, el construindusi povestea inspirând se din cărți și imagini care îl descriu pe Vlad Dracul(Țepeș) precum și din povestirile despre Castelul Bran. Personajul a fost creat, se pare, după istorisiri despre Vlad Țepeș și cruzimea sa. El obișnuia, după cum bine știm, sa execute oamenii care nu respectau legile prin metode brutale. 

Se spune ca de fapt, Vlad Țepeș nu a locuit niciodată la Castelul Bran.








Chiar dacă a fost o zi călduroasă, seara s a lăsat racoarea. 
Așteptăm cu nerăbdare următoarea zi când ne am  propus sa mergem, unde credeți? 
În județul Brașov, în apropiere de Rupea este o zona mai  ascunsa și mai puțin cunoscuta care se numește Racoș. Demult mi am propus sa ajung în zona și iată ca momentul a sosit. Sunt câteva atracții în zona care nu au cum sa nu te cucerească când le vezi. 
În această zonă minunată se află, printre alte atracții inedite și  Lacul de Smarald care  face parte din Complexul Geologic Racoșul de Jos, fiind o arie protejată din anul 2005.
Lacul de smarald este o atracție de neratat. 
Lacul de smarald este înconjurat de formațiuni de bazalt și are culoarea încântătoare verde-albăstruie.
În trecut aici a fost Cariera Brazi. Lacul a luat naștere pe locul unde în trecut a fost aceasta cariera. După închiderea carierei s a strâns apa in aceasta găleată,apa rezultata în urma precipitațiilor dar și a topirii zăpezilor. Se poate însă că exista niște izvoare subterane care mențin un nivel stabil al apei din lac. 
Adancimea apei ajunge pana la 10 metri.
Zona are un ecou puternic, asa ca, nu te sfii sa l experimentezi. 








Plecam, lăsând în urma lacul și ne îndreptăm către Coloanele de Bazalt. 

Aceste formațiuni au luat naștere prin răcirea rapidă a lavei vulcanice, având înălțimi între 10-15 metri și alcătuiesc o arie protejată de interes național. Coloanele de Bazalt se intind pe o suprafață de 1,10 hectare si au o vechime de peste un milion și jumătate de ani, iar ele sunt mărturia activităților vulcanice din zonă, din Munții Perșani din Carpații Orientali.









Nu puteam rata Dino Parc. 
Dino Parc Râșnov a fost inaugurat în anul 2015 și este cel mai mare parc cu dinozauri din sud - estul Europei. 
Parcul este un adevărat muzeu în aer libere fiind amenajat într o frumoasa pădure,aflata pe drumul care duce la Cetatea Râșnov. 
Parcul are o suprafață de 3,5 hectare și găzduiește un număr de peste 100 de dinozauri, reprodusi în mărime naturala.
În afara acestor dinozauri în parc mai găsim diferite locuri de joaca pentru copii, căsuțe în copaci, diverse expoziții, trasee de aventura, labirint, un cinematograf 9D și un cinematograf 360 grade. 
Tot aici găsim reprodus cel mai mare animal zburător din lume și cel mai mare dinozaur descoperit vreodată în lume, gigantul de 45 m lungime. 
Dar sa lăsăm copiii sa se bucure de ceea ce ii înconjoară! 












Noapte bună, prieteni dragi! ❤️
Pe mâine! ❤️ 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes