Țineți post? Va este pofta de ceva dulce?
Ei, bine aceasta negresa de post este atât de buna, de aromata, ciocolatoasa, un pic umeda,dulce-acrișoare, ușor de făcut.
Asa... ce va pot spune, înainte sa trecem la treaba.
Pentru copii putem înlocui cafeaua cu lapte de cocos, de soia sau simplu... apa.
Pentru aroma se poate folosi în compoziție coaja de portocala sau lamaie.
Cantitatea de zahar poate fi ajustata dacă doriți o prăjitură mai dulce.
Fiind o prăjitură umeda este indicat sa o lasam sa se răcească înainte de feliere.
În compoziție putem adaugă alune, stafide, rahat, fructe confiate.
Putem pudra cu zahar pudra sau putem glazura.
Era sa uit...am avut zmeura congelata. Asta vara, pentru ca a fost zmeura din belșug în gradina, am pus câteva caserole la congelator. Deci, puteți folosi atât zmeura proaspata cât și congelata.
Igrediente
750 ml cafea
630 g faina
200 g zahar
2 pliculețe zahar vanilat
180 ml ulei
60 g cacao
4 linguri gem de prune
250 g zmeura
1 pliculeț praf de copt
1 linguriță rasa bicarbonat de sodiu
un praf de sare
1 lingura esenta de rom
Mod de preparare
Într un bol amestecam ingredientele lichide :cafeaua, uleiul, esenta de vanilie.
Adăugăm zaharul zi zaharul vanilat, amestecând pana la dizolvare.
Cernem faina și o amestecam cu bicarbonatul, praful de copt si sarea.
Cernem și cacao.
Adăugăm ingredientele solide peste cele lichide și amestecam cu un tel.
Incorporam și gemul.
Amestecam bine.
Turnam compoziția într o tava tapetata cu hârtie de copt și nivelam.
Adaugam zmeura deasupra compoziției.
Dam la cuptor și ținem circa 30-40 min
Pentru a fi siguri ca este bine făcută este indicat sa facem testul scobitorii.
Când prăjitură este gata facuta, scoatem tava din cuptor, lasam sa se răcească după care tăiem.
Dupa preferințe putem pudra cu zahar pudra, putem glazura sau putem lăsa asa cum am scos o din cuptor.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu