Rulouri cu carne tocata și spanac

Aceasta rețetă se poate face atât sub forma de rulouri dar și sub forma de placinta. 

Este de preferat sa folosim  carne care sa aibă și grăsime, pentru a obține o umplutura frageda și savuroasa. Eu am folosit 500 g pulpă de porc și 250 g fleica de porc. 

Se poate folosi și o combinație de carne de porc și vita sau chiar carne de pasare. 

Cu ingredientele poți jongla... în compoziție poți adaugă rondele de masline sau ciuperci sau oua fierte tăiate sau cubulețe de șuncă etc etc etc. 

Cei care nu sunt prieteni cu spanacul pot renunță la el. 

În pachetul cu foi de placinta am găsit 15 foi, folosind câte 5 foi pentru fiecare rulou. 

Se poate servi atât calde cât și reci. 

Ingrediente

1 pachet foi placinta

750 g carne tocata

2 ardei grasi

4 fire ceapa verde

500 g spanac verde

4 oua

o linguriță cimbru uscat

ulei

pătrunjel verde

sare, piper

Mai avem nevoie

ulei pentru uns foile

unt pentru uns tava

Mod de preparare 

Curatam ceapa și o tăiem mărunt. Ardeiul îl curatam și îl tăiem cubulețe. Spanacul îl spălăm bine sub jet de apa și îl lasam la scurs într o strecurătoare. 

Încingem uleiul, adaugam ceapa, ardeiul gras și un strop de sare și lasam la călit pana se înmoaie atât ceapa cât și ardeiul. 

Adăugăm spanacul și o cescuta  de apa. Lăsăm pana când apa scade. 

Adăugăm carnea tocata și amestecam. Condimentam cu sare și piper după gust. Lăsăm la foc mic pana carnea își schimba culoarea(20-30 min.) 

Tragem de pe foc, adaugam cimbrul și lasam compoziția sa se răcească. 

Ouăle(2buc.) se bat cu o furculița și le adaugam peste compoziția rece. Adaugam  1 legătură de pătrunjel și amestecam bine. 

Ungem cu ulei, rand pe rand, foile de plăcintă. Pentru fiecare rulou ungem câte 5 foi,suprapandu le una peste alta. 

Împărțim compoziția în 3 părți. 

Întindem o porție de umplutura peste primul strat de foi și apoi rulam. 


La fel procedam și cu celelalte 2 portii de compoziție. 


Așezăm cele 3 rulouri rezultate într o tava unsa cu unt. Intepam, din loc în loc, cu ajutorul unei furculițe fiecare rulou în parte. 

Batem ouăle (2buc) cu o furculița și adăugăm pătrunjel verde tăiat mărunt. Adaugam putina sare și turnam compoziția peste rulouri. 

Preancalzim cuptorul. 

Dam la cuptor la 180 timp de circa 20 min. pana când rulourile sunt bine făcute și frumos rumenite. 

Scoatem din cuptor, lasam sa se răcorească și putem felia și servi. 


Pofta bună! 



0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes