Un desert dulce-acrișor, aromat, răcoros, care nu cere mult timp pentru preparare.
Ingrediente
500 g faina
6 oua
225 ml ulei
450 g iaurt cu grăsime 10%
125 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 lingura esență de vanilie
un praf sare
125 g merisoare
Mai avem nevoie
zahar pudra pentru pudrat prajitura
faina pentru pudrat merisoarele
Mod de preparare
Punem merisoarele la hidratat în apa rece.
Spargem ouăle într un vas, adăugăm praful de sare și mixam.
Adăugăm apoi, în ploaie, zaharul și zaharul vanilat, continuind sa mixam.
Adaugam, continuând sa mixam, în fir subțire, uleiul și apoi esență de vanilie. Urmează sa incorporam și iaurtul. Cernem faina și o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam în amestecul de mai sus. Amestecam folosind o paleta. |
Captusim o tava de 28/20 cu hârtie de copt și turnam jumătate din cantitatea de aluat. Scurgem de apa merisoarele, le pudram cu faina și apoi le punem deasupra aluatului.
Turnam și restul aluatului si nivelam.
Dam la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 mine.
Când praji este gata facuta(facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor, lăsăm prăjitură sa se răcorească și apoi o scoatem din tava.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu