Prăjitură cu iaurt și merisoare

Un desert dulce-acrișor, aromat, răcoros, care nu cere mult timp pentru preparare. 

Ingrediente

500 g faina

6 oua

225 ml ulei

450 g iaurt cu grăsime 10%

125 g zahar 

2 plicuri zahar vanilat

1 plic praf de copt

1 lingura esență de vanilie

un praf sare

125 g merisoare

Mai avem nevoie

zahar pudra pentru pudrat prajitura

faina pentru pudrat merisoarele



Mod de preparare

Punem merisoarele  la hidratat în apa rece. 

Spargem ouăle într un vas, adăugăm praful de sare și mixam.
Adăugăm apoi, în ploaie, zaharul și zaharul vanilat, continuind sa mixam. 
Adaugam, continuând sa mixam, în fir subțire, uleiul și apoi esență de vanilie. Urmează sa incorporam și iaurtul. 
Cernem faina și o amestecam cu praful de copt apoi o adaugam în amestecul de mai sus. 
Amestecam folosind o paleta. 

Captusim o tava de 28/20 cu hârtie de copt și turnam jumătate din cantitatea de aluat. Scurgem de apa merisoarele, le pudram cu faina și apoi le punem deasupra aluatului. 

Turnam și restul aluatului si nivelam.

Dam la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40 mine. 
Când praji este gata facuta(facem testul scobitorii) scoatem tava din cuptor, lăsăm prăjitură sa se răcorească și apoi o scoatem din tava. 
După ce se răcește, pudram cu zahar pudra și porționam.






Pofta buna! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes