Pâine umpluta cu urda, ceapa verde și marar

Din  cantitățile de mai jos rezulta 2 pâinici dolofanele. Le am,, confectionat"de Paște asa ca nu mai am, nu mi cereți, sunt expirate😂😂😂

Am mai făcut una de Sf. Constantin și Elena, de data aceasta în loc de urda am folosit telemea de vaca. Cu umplutura puteți jongla.... fie caș, fie telemea, fie urda, fie brânză feta..... ce va place, ce aveți! 

Și fiți pe faza.... o sa mai "confecționez" și de Înălțare!!! 

Ingrediente

525 ml lapte

50 ml ulei de masline

1 ou mare sau 2 mai mici

225 g iaurt grecesc

1 lingurita sare

1 lingurita zahar 

900 g faina

2 lingurite drojdie uscata

Mai avem nevoie

un galbenus

1 lingura lapte

semințe de susan

unt topit pentru uns aluatul

faina pentru infainat blatul de lucru


Pentru umplutura

500 g cas

1 ou

2 legături marar

5 fire ceapă verde

un praf de sare

un praf de piper alb macinat

Mod de preparare

Punem într un vas laptele, sarea și zaharul. 

Dam la foc și ținem pana la dizolvarea sării și zaharului.

Tragem de pe foc vasul și lăsăm lichidul sa se  răcoreasca. 

Cernem faina, o amestecam cu drojdia și facem o adâncitura în mijloc. Punem laptele călduț în adâncitura și ușor-ușor îl incorporam în faina.

Adăugăm  iaurtul și oul și amestecam. 

Incorporam (turnând în fir subțire) uleiul. 

Amestecam pana obținem un aluat pe care îl răsturnam pe blatul de lucru pe care am presărat faina. 

Framantam pana obținem un aluat moale, elastic care sa nu se lipească de mâini. 

Punem aluatul într un vas, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald, la crescut pana își dublează volumul.(eu l am lăsat o ora și 45 min) 

În timp ce aluatul este la crescut ne ocupam de umplutura.

Dam pe răzătoare casul și îl amestecam cu ceapa tăiată mărunt, mărarul tăiat și el și oul. Condimentam cu sare și piper după gust și amestecam. 

După dospirea aluatului îl scoatem pe masa de lucru ușor infainata și l împărțim în doua. 

Întindem fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara. 

Ungem aluatul cu unt topit și apoi răcorit. 

Împărțim umplutura în doua porții. 

Pe fiecare bucata de aluat întindem umplutura și apoi rulam. 

Cele doua rulouri obținute le așezăm pe fiecare in câte o tava de chec căptușita cu hârtie de copt. 

Acoperim cele 2 tăvi cu un prosop de bucătărie și lăsăm la crescut circa 1 ora. 


Batem galbenusul, adăugăm laptele și amestecam după care ungem pâinile cu acest amestec  și presarăm semințe de susan. 

Dam la cuptor la 200 grade timp de aproximativ 30-35 min., pana ce pâinicile sunt bine făcute și frumos rumenite. 


Scoatem tăvile cu pâine din cuptor și apoi din tava. 
Lăsăm să se răcească și apoi putem felia. 

Este delicios de buna! 
Pofta bună! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes