Din cantitățile de mai jos rezulta 2 pâinici dolofanele. Le am,, confectionat"de Paște asa ca nu mai am, nu mi cereți, sunt expirate😂😂😂
Am mai făcut una de Sf. Constantin și Elena, de data aceasta în loc de urda am folosit telemea de vaca. Cu umplutura puteți jongla.... fie caș, fie telemea, fie urda, fie brânză feta..... ce va place, ce aveți!
Și fiți pe faza.... o sa mai "confecționez" și de Înălțare!!!
Ingrediente
525 ml lapte
50 ml ulei de masline
1 ou mare sau 2 mai mici
225 g iaurt grecesc
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
900 g faina
2 lingurite drojdie uscata
Mai avem nevoie
un galbenus
1 lingura lapte
semințe de susan
unt topit pentru uns aluatul
faina pentru infainat blatul de lucru
500 g cas
1 ou
2 legături marar
5 fire ceapă verde
un praf de sare
un praf de piper alb macinat
Mod de preparare
Punem într un vas laptele, sarea și zaharul.
Dam la foc și ținem pana la dizolvarea sării și zaharului.
Tragem de pe foc vasul și lăsăm lichidul sa se răcoreasca.
Cernem faina, o amestecam cu drojdia și facem o adâncitura în mijloc. Punem laptele călduț în adâncitura și ușor-ușor îl incorporam în faina.
Adăugăm iaurtul și oul și amestecam.
Incorporam (turnând în fir subțire) uleiul.
Amestecam pana obținem un aluat pe care îl răsturnam pe blatul de lucru pe care am presărat faina.
Framantam pana obținem un aluat moale, elastic care sa nu se lipească de mâini.
Punem aluatul într un vas, îl acoperim cu un prosop de bucătărie și îl lăsăm la cald, la crescut pana își dublează volumul.(eu l am lăsat o ora și 45 min)
În timp ce aluatul este la crescut ne ocupam de umplutura.
Dam pe răzătoare casul și îl amestecam cu ceapa tăiată mărunt, mărarul tăiat și el și oul. Condimentam cu sare și piper după gust și amestecam.
După dospirea aluatului îl scoatem pe masa de lucru ușor infainata și l împărțim în doua.
Întindem fiecare bucata de aluat în forma dreptunghiulara.
Ungem aluatul cu unt topit și apoi răcorit.
Împărțim umplutura în doua porții.
Pe fiecare bucata de aluat întindem umplutura și apoi rulam.
Cele doua rulouri obținute le așezăm pe fiecare in câte o tava de chec căptușita cu hârtie de copt.
Acoperim cele 2 tăvi cu un prosop de bucătărie și lăsăm la crescut circa 1 ora.
Dam la cuptor la 200 grade timp de aproximativ 30-35 min., pana ce pâinicile sunt bine făcute și frumos rumenite.
Scoatem tăvile cu pâine din cuptor și apoi din tava.
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu