Rasol de stiuca

Nu-i asa ca va era dor de o masa cu peste?...........................dupa cum bine stiti in vara am fost in Delta.Noi fetele ne-am relaxat iar baietii .....................si ei.!!!!...........ei spun ca se relaxeaza atunci cand pescuiesc si noi suntem cat mai departe de ei.............hihihi.Au dat la stiuca si au prins ceva, asa ca am avut de un rasol pe care l-am "confectionat", iar acuma va invit la masa.Imi place ca la rasolul de peste sa folosesc pestele intreg,nu fileuri..................poti aseza altfel pe platou si impresia artistica este una mai buna......................hihihi.




Ingrediente
2 bucati stiuca
2 morcovi
2 cepe
1/2 telina
5-6 cartofi
frunze de patrunjel
rozmarin uscat
piper boabe
2-3 foi de dafin
2 linguri de otet
1 lingura ulei de masline
cateva felii de lamaie
sare
Mod de preparare
Curatam legumele,le spalam si apoi le taiem dupa placul nostru(eu am taiat morcovii pe jumatate in latime apoi in sferturi pe lungime,cepele le-am crestat,telina cubulete mai mari iar cartofii fiind mai mici i-am lasat intregi...........de fapt imi plac cartofii asa intregi,sunt mai aspectuosi,dau mai bine atat pe platou cat si si poze.................hihihi................sau ce-l putin asa mi se pare mie).Punem legumele intr-un vas cu apa impreuna cu rozmarinul si frunzele de patrunjel.Apa trebuie sa depaseasca nivelul legumelor.Trebuie mentionat ca legumele le vom folosi drept garnitura.Dam la foc si lasam sa fiarba.
Cand legumele sunt aproape fierte adaugam stiucile curatate si spalate ,sarea, foile de dafin,boabele de piper,uleiul de masline si otetul.Lasam sa fiarba la foc potrivit circa 10.-15min.Trebuie sa avem grija,sa nu uitam de ea pe foc,astfel incat carnea sa nu se crape.Din pacate a mea s-a cam crapat in momentul in care am scos-o din vas.Este bine sa folosim o tava mai  inalta si mai lunga ,astfel incat stiuca sa stea dreapta ,eu am folosit o oala.................pe urma mi-am dat seama ca am gresit.......ma rog ,nu am gresit dar era mai bine asa...............)))))
Scoatem cu grija stiuca din vas(ceea ce eu nu am facut.......hihihi)si o asezam pe un platou alaturi de legume si cateva feliute de lamaie .Asezonam cu patrunjel verde.Servim cu maioneza de usturoi si........................un pahar cu vin alb.

Este bun dar nu este un peste care sa ma de-a pe spate ..................mai degraba este unul din pestii care sunt in coada listei preferintelor mele.Dar o data ,de doua ori pe an merita...................))))


Pofta buna!

17 comentarii:

  1. Mie una tot timpul imi este dor de peste!Si mai ales stiuca!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. In primul rand felicitari lui George pentru captura, apoi tie pentru ce ai..."confectionat".
    Arata tare fain stiuca asta, asa ca...il trimit pe Valy pina la tine.
    Te tzuc Medi !

    RăspundețiȘtergere
  3. Teo si eu nu refuz niciodata o masa de peste numai ca stiuca nu prea ma incanta.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place stiuca! Abia astept sa plece si sotul meu in Delta!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ce bine arata si eu am o foame de balaur.Sunt asa ocupata ca nu am timp sa mananc.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. Stiuca e buna,atat ca are oase cam multe !Cred ca fost un regal masa asta !

    RăspundețiȘtergere
  7. desi noi mancam peste foarte des,rasol n-am gustat pana acum.dar nici stiuca n-am de unde cumpara.ce alt fel de peste sa folosesc?pupicei

    RăspundețiȘtergere
  8. Vai Medi asta e papica preferata a lu fii-miu!! iar maica-sa.. adica io, torn un stacan cu mujdei peste toata nebunia asta in farfurie.. si mananc pana nu mai pot ;)) Super arata! pupici

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristina , cand pleaca sotul tau in Delta sa-l ia si pe George.....hihihi.Ei ne aprovizioneaza iar noi "confectionam"
    Pup si fie intins sotului!

    RăspundețiȘtergere
  10. Dia, hai ca dau o fuga pana la tine si te servesc cu o portie ca doar oi face si tu o pauza.......hihihi.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  11. Asa este Pansy........are oase multe.
    Seara buna si frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pupicei si tie Sarah!In loc de stiuca poti folosi somn,salau, crap.

    RăspundețiȘtergere
  13. Anto...............nebunie curata ce-mi spui tu..........mmm.....cand pregatesti asa ceva sa stii ca si mie imi place si ca feciorul tau sa aiba companie la masa ma sacrific eu cu mare drag.....hihihi.
    Pup!

    RăspundețiȘtergere
  14. Sidy, il astept cu mare drag la o masa de peste pe Valy.
    Unde sunteti acuma, ati plecat la Olanesti?

    RăspundețiȘtergere
  15. merci.voi vedea ce ofera piata aici.dar tot nu renunt la rasol.pup

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes