Pasta de ardei iuti

Si tot cautand prin cutiuta mea cu poze....hihihi.....mi-am adus aminte ca ast' toamna eu am "confectionat" o delicioasa pasta de ardei iute.
Am tot cautat la momentul respectiv o reteta de pasta de ardei iuti si in cele din urma am gasit o reteta traditionala italieneasca din zona Calabria care mi.a captat atentia.
Am folosit ardei iuti rotunzi(ciresica) de la mama din gradina.
    Sunt extrem de iuti asa ca folositi neaparat manusi!!!

Ingrediente
500 g ardei iuti
15 g sare
150 ml ulei de masline
Mod de preparare
Curatam ardeii de cotoare, lasand insa semintele.
Se pun intr-un castron si adaugam sarea.
Amestecam.
Acoperim cu un capac peste care punem o greutate astfel incat sa fie bine presati.
Lasam 48 de ore avand grija insa ca din cand in cand sa mai amestecam.
Punem ardeii intr-o strecuratoare pe care o acoperim cu un capac si deasupra caruia punem o greutate astfel incat sa se elimine toata apa.Este de preferat sa tinem peste noapte sau de pe o zi pe alta.
Dam ardeii la blender .
Adaugam incetul cu incetul(ca la maioneza)uleiul, amestecand pana ce obtinem o pasta fina.
Repartizam pasta in borcanele cat mai mici pe care le capacim.
Intr-o cratita mai mare asezam pe fundul acesteia un prosop de bucatarie si punem borcanele cu pasta de ardei.
Turnam apa pana la buza borcanelor.
Sterilizam  timp de 30 min din momentul in care apa a inceput sa fiarba.
Tragem de pe foc si lasam borcanele pana a doua zi acoperite cu ceva gros.
A doua zi scoatem borcanele si le depozitam la loc racoros.
In momentul in care desfacem un borcanel trebuie neaparat tinut la frigider.

Pentru cei care mananca picant se poate adauga in ciorbe,tocanite,sosuri ,dar  poate fi folosita si la marinarea carnii in combinatie cu alte ingrediente.

6 comentarii:

  1. O minunatie de pasta picanta !
    Deja ma si gandesc la gustul bun al unui gulyas la ceaun , in care ai pus din pasta asta.O nebunueeeeee....
    Vand faci ?
    Te tzuc cu drag

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Metrge perfect la un gulyas,Sidonia.Eu vin cu pasta si tu faci gulyasul,ce zici.....hihihi.
      Pup si eu cu drag!

      Ștergere
  2. Medi , ce fel de ardei iuti sunt , ca nu-mi dau seama din poze ?!? Este o reteta preparata acum , sau doar acum ai publicat-o ?!? Ms mult .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Diana, sunt ardei iuti ciresica.Am cumparat acum cativa ani din Obor.Mama le-a luat semintele si le-a pus in pamant.O parte din ei s-au corcit si au luat si alte forme decat rotunzi.
      Pasta este facuta asta toamna dar de-abia acuma am facut postarea,am scris mai sus.

      Ștergere
    2. Medi , scuze ca n-am citit de la inceput si intro-ul ... am citit ca unul tamp , doar prepararea :)

      Ștergere
  3. Se mai intampla, bine ca am rezolvat problema si sper ca te.ai lamurit!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes