Se apropie Pastele iar eu inca postez ce am confectionat la Craciun....hihihi
1 buc de circa 1 kg cotlet de porc
500 g spanac congelat
5 linguri ulei de masline
3-4 catei de usturoi
1 lingura cu smantana.
1 lingurita cimbru uscat
1 lingurita rasa boia de ardei iute
20 felii bacon feliate subtire
250 ml vin sec alb
sare
piper macinat
Mod de preparare
Cotletul de porc il spalam ,il lasam la scurs , il ungem cu ulei de masline(2 linguri) si apoi il condimentam cu sare,piper macinat,boia si cimbru.
Decongelam spanacul.
Usturoiul curatat il dam prin presa.
Punem la incins uleiul(3 linguri) si adaugam spanacul si usturoiul.
Condimentam dupa gust cu sare si piper.
Lasam la foc potrivit pana cand scade.
Tragem de pe foc ,lasam sa se racorasca si adaugam smantana.Amestecam.
Asezam muschiul de porc pe o hartie de aluminiu.
Peste muschiul de porc asezam spanacul cat mai uniform .
Imbracam muschiul de porc in bacon.
Invelim friptura in folia de aluminiu si o asezam intr-o tava in care am pus o cana cu apa.
Dam la cuptor pentru circa 1 ora si 15 min.
Scoatem tava din cuptor,indepartam folia de aluminiu si dam din nou la cuptor pentru circa 15-20 min.
Scoatem din cuptor,asezam friptura pe un platou ,o feliem si o servim alaturi de o garnitura si(sau) o salata.
Acum ca a sosit primavara putem folosi spanac proaspat.
Pofta buna!
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu