Drob în foi de placinta

Am preparat acest drob la Paștele de anul trecut când eram în pandemie. Chiar dacă a fost un Paște atipic... interdicția de a merge la biserica, la cimitir unde sa duci  o floare, sa aprinzi o luminare, fără sa poți sa te strângi în jurul mesei alături de rude, prieteni totuși la preparatele specifice acestei sărbători nu am renunțat. 

Știu ca se prepara și mănâncă preparate din miel numai ca familia nefiind fan miel am recurs sa înlocuim aceasta carne cu cea de porc .
Dar sa trecem la treaba, zic! 

Ingrediente
250 g pulpă de porc 
250 g ficat de porc 
2 legături ceapa verde
2legături usturoi verde
1 legătura patrunjel
1 legătura marar
2 oua
2 oua fierte
3 foi de placinta
sare
piper măcinat și boabe de piper
foi de dafin

Mai avem nevoie
ulei pentru uns foile de plăcintă și tava
1 ou pentru uns preparatul
faina pentru tapetat tava

Mod de preparare
Tăiem carnea cubulețe și o punem în apa rece cu sare și dam la foc. 
Spumam. 
Mai adăugăm... 2,3 foi de dafin, boabe de piper negru și piper măcinat.
Când carnea este gata fiarta o scoatem din apa si o lăsăm sa se răcorească. 
La fel procedam și cu ficatul.... îl tăiem în cubulețe, îl punem în apa rece cu sare și îl dam la foc. 
Spumam. 
Adăugăm câteva foi de dafin, piper și boabe de piper. 
Când ficatul este gata fiert îl scoatem și îl lăsăm sa se răcorească. 
Dam prin mașina de tocat carnea și ficatul. 
Odată cu carnea și ficatul  dam prin mașina de tocat și ceapa verde, usturoiul verde, pătrunjelul și mărarul. 
Fierbem ouăle. 
Amestecam compoziția și adăugăm în ea oalele crude  și condimentam, după gust, cu sare și piper.
Tăiem cubulețe mici ouăle fierte și le amestecam în compoziția de mai sus. 
 Într o tava de chec, unsa cu ulei și tapetata cu faina așezăm foile de plăcintă, care în prealabil au fost unse cu ulei, astfel încât foile sa cada și pe părțile laterale ale tavei. 
Așezăm compoziția în tava și acoperim cu foile de plăcintă.

 Ungem cu ou. 

Dam la cuptor la 180 grade timp de aproximativ 40-45 min. 
Scoatem din cuptor și lăsăm sa se răcorească după care îl scoatem din forma și îl putem felia. 


Pofta bună! 


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes