Clafoutis cu cirese

Dragoste la prima vedere.

Aceasta prajitura pe cât de ușor se confecționează pe atât de repede se termina.
Îmi plac, ador prăjiturile cu fructe și ori de câte ori am ocazia trec repede în bucătărie și... la treaba. Va asigur ca mare treaba nu este, important este sa ai dispoziție și pofta de ceva dulce.
Haideți sa trecem la treaba sa vedem de ce avem nevoie.
Ingrediente
75g faina
3 oua
75g zahar pudra
350g cirese fără samburi
150ml lapte
20g unt moale
2 pliculețe zahar vanilat
1 fiola esență de vanilie
coaja rasa de la o lămâie mica
o priza sare

Mai avem nevoie
faina pentru pudrat ciresele
Și acum plecam la cules de cireșe.
Cu cireșele la purtător, cu ingredientele pregătite dam start prajitura.

Mod de lucru
Cernem faina.
Batem ouăle cu praful de sare,folosind un tel.
Adăugăm zaharul și zaharul vanilat și batem in continuare.
Adăugăm pe rand laptele, untul , esență de vanilie și coaja rasa de lămâie.
Amestecam.
La final adăugăm faina.
Ungem  o tava cu ulei și o tapetam cu faina.
Turnam compoziția de mai sus.
Cireșele le amestecam cu faina și apoi le așezăm deasupra aluatului.

Dam la cuptor la 180 grade pentru circa 40 min.
Vreți sa vedeți rezultatul?
 Va invit!




Pofta bună! 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes