Din capitolul prăjituri cu zmeura.
Este o rețetă simpla și foarte ușor de confecționat, la îndemână oricui.Treaba este simpla, deci!
Am ales sa fac aceasta prăjitură într o forma de chec dar se poate face și într o tava rotunda, dreptunghiulara etcetcetc.
Și acum sa vedem de ce avem nevoie!Ingrediente
175 g brânză grasa de vaci
75 g iaurt gras
3 oua
125 g zahar
175 g faina
50 g unt
200 g zmeura
6 biscuiți simpli
o linguriță praf de copt
1 lingura esență de rom
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o portocala mica
o priza sare
Mai avem nevoie
unt pentru uns forma
Mod de preparare
Batem ouăle cu praful de sare, adăugăm apoi zaharul și zaharul vanilat și continuam sa se batem pana la topirea acestuia.
Adăugăm rand pe rand brânză de vaci bine scursa, untul topit și apoi răcit, esență de rom și coaja rasa de portocala.
Amestecam.
Cernem faina, o amestecam cu praful de copt și o incorporam în compoziția de mai sus. Obținem un aluat de consistenta unei smantana mai groase care curge mai greu.
Ungem forma cu unt și turnam aluatul.
Nivela.
Faramitam biscuiții și ii presarăm deasupra aluatului
și apoi zmeura data în prealabil prin faina.
Dam la cuptor la 180,timp de 40-45 min.
Scoatem din cuptor, lăsăm sa se răcorească, apoi scoatem prăjitură din forma și putem felia.
Vai cat de frumoasă! Bravo Medi, sa va fie de bine!
RăspundețiȘtergere