Am pregatit acest foietaj in iarna , cu ocazia sarbatorilor....................iata insa ca numai acuma am reusit sa il postez...................dar vorba proverbului"mai bine mai tarziu decat niciodata"Ingrediente
o bucata ceafa de porc
400 g foietaj
250 g kaizer
2 cepe
unt cat nuca
2 oua
1 pahar vin alb sec
putin lapte
1 legatura patrunjel
boia dulce/iute(dupa preferinte)
coriandru
susan
sare,piper
Mod de preparare
Se condimenteaza carnea dupa gust cu sare, piper,coriandru,boia.Se topeste intr-o cratita untul si se rumeneste bine carnea intorcand-o pe toate partile Dupa ce s-a rumenit se scoate carnea iar in cratita in care aceasta a fost rumenita se inabuse ceapa taiata marunt si kaizerul taiat cubulete.Se adauga vinul si se mai lasa pana cand acesta se evapora.
Se ia de pe foc ,se adauga verdeat taiata marunt ,un ou si se amesteca bine.Se lasa sa se raceasca.Intr-un vas yena, se intinde foaia de aluat si peste ea se aseaza 1/2 din compozitia de mai sus
In mijloc se aseaza carnea iar peste ea cat mai uniform cealalta jumatate de compozitie.
.Se acopera carnea cu aluat astfel incat aceasta sa fie bine "imbracata" , avand totodata grija sa unim bine capetele.Din aluat se pastreaza un sfet care se foloseste pentru decor.Se intinde aluatul ramas si se fac sireturi subtiri cu ajutorul carora se infasoara carnea "imbracata " in aluat.Se bate un ou cu o lingura de lapte si se unge.Se presara susan.Se da la cuptor, incalzit in prealabil ,pana ce aluatul se rumenesteSe lasa sa se raceasa si se taie felii potrivite.Se serveste alaturi de diferite garnituri.Pofta buna!
arata fff bine bravooo ... mult mai frumos decat alt meu ... si eu am facut o reteta asemanatoare pt masa de Pasti ...numai ca din cotlet si continea si ciuperci ... dar seamana mult cu reteta ta (te rog sa nu interpretezi gresit nu te acuz de nimic, e amuzant ca avem o reteta aproape la fel )... o zi buna si toate cele bune !!!
RăspundețiȘtergereTunde , cum sa ma supar?............eu sincera sa fiu nu mai stiu de unde m-am inspirat...........!!!!!!!
RăspundețiȘtergereSa stii ca am fost la tine pe blog si ti-am vazut foietajul................arata foarte bine,chiar imi place..............tu esti draguta insa si spui ca al meu e mai aratos...........nicidecum, si al tau este.
In orice caz este foarte ,foarte bun..............am avut un succes teribil cu el, sunt convinsa ca si tu.
O zi buna!
Looks awesome! Thanks for that. Have a beautiful week next.
RăspundețiȘtergereBuna, am pentru tine cateva premii!
RăspundețiȘtergereAm vazut ca le mai ai! Le meriti la ce minunatii faci!
te pup :)
medi draga,a iesit o nebunie.arata splendid.m-am uitat si la reteta lui tunde.eu as face o combinatie intre cele doua.adica ceafa ta si ciupercile ei la umplutura,fara kaizer.cred ca mesenii tai s-au lins pe degete.
RăspundețiȘtergerePup ,Marcela!
RăspundețiȘtergereGaby, multumesc mult pentru premii si ma bucur ca te-ai gandit la mine.............chiar daca mai am aceste premii eu le voi ridica si pe ale tale,pentru ca acelea au fost oferite de catre altcineva.Asa mi se pare mie corect..........daca cineva iti ofera ceva si mai vine altcineva cu acelasi lucru cum pot eu sa refuz si sa spun "stii eu am mai primit acest cadou si nu mai am nevoie de al tau".Sunt aceleasi premii dar oferite de persoane diferite............asa ca voi merge sa le culeg.
RăspundețiȘtergereAsa este Pansy, a avut mare trecere la meseni............buna ideea ta, numai ca mie nu-mi plac ciupercile............am mancat cu ani in urma , imi placeau foarte mult dar odata mi s-a luat de ele si de atunci ii fac numai lui George.
RăspundețiȘtergereTe pup si seara buna!
Maria:am ceva special pentru tine,daca-ti face placere!
RăspundețiȘtergereMariana, imi face o deosebita placere..................multumesc mult!
RăspundețiȘtergereFelicitari Maria
RăspundețiȘtergerearata deosebit de bine
are un aspect deosebit
am pregatit si eu dar cu
carne de vita...
Multumesc pt premiile tale..
o seara placuta..
Cred ca este un deliciu si cu carne de vita.
RăspundețiȘtergereCu multa placere pentru premii.
Pup!
Am poftit! Arata superb in foitaj, nu mai este deloc banala ceafa la gratar! Ma multumesc sa o admir, dar sunt convinsa ca este foarte buna la gust.
RăspundețiȘtergereElena, sa stii ca a avut succes..........am fact-o de sarbatorile de iarna, in rest nici noi nu prea mai mancam carne de porc.
RăspundețiȘtergere