Vara isi intra se pare in drepturi........caldura mare mon cher..........iar in bucatarie ........hmmm........vrei sa-ti petreci cat mai putin timp ,nu-i asa?.............adica faci ceva simplu, rapid si totodata gustos.Asa ca mi-am zis ca bine -venita ar fi o fripturica cu garnitura de cartofi noi(de care niciodata nu ma satur ) si o salata de varza .A mers de minune acompaniata de un pahar cu vin.
4 bucati ceafa de porc
Pentru bait:
sare
piper boabe
o cana cu vin alb demi-sec
3 linguri sos de soia
oregano
piper
boia
Pentru garnitura
800 g cartofi
sare
ulei pentru prajit
marar verde
Bucatile de ceafa se spala,se usuca cu un prosop absorbant si se condimenteaza cu sare dupa placul fiecaruia dupa care se aseaza intr-un vas. Se face un bait din vin, sos de soia,boia, piper si
oregano.Turnam baitul peste bucatile de carne astfel incat acestea sa fie acoperite de bait .Acoperim vasul si dam la frigider pentru cateva ore bune(4-5 ore ) dupa care scoatem bucatile de carne din bait, le lasam putin la scurs dupa care le batem bine .Frigem bucatile de carne pe gratar, intorcandu- le de pe o parte pe alta.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt.
Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.
In timp ce carnea este pe gratar ne ocupam de cartofi..........spala cartofii,ii curatam ,ii taiem (eu am avut cartofi mai mici si atunci i-am lasat asa iar pe cei mai maricei i-am taiat in jumatate)ii condimentam cu sare si apoi ii prajim in ulei incins intr-un ceaun.Cand sunt gata facuti si frumos rumeniti ii scoatem cu ajutorul unei spatule pe un platou si presaram peste ei marar verde taiat marunt.
Servim friptura calda alaturi de cartofi si o salata de varza verde.
Chiar iti vine sa te tii departe de bucatarie! Meniul tau e rapid insa si gustos pe deasupra!Pupici si we placut!
RăspundețiȘtergereCe bine arata si consistent. Week-end placu!
RăspundețiȘtergeremama ce bunatati ai facut!!!!Pup
RăspundețiȘtergereUn adevarat fel de vara!
RăspundețiȘtergereUn adevarat ospat!Duminica placuta!
RăspundețiȘtergereTare apetisanta fripturica ta!!!De cartofi nici nu mai spun...sunt innebunita dupa ei!:)Pup!
RăspundețiȘtergereDelicios!!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereArata ff bine!!!
RăspundețiȘtergereUfffffffffffff..............Teo este asa de cald in bucatarie dar nu avem incotro,mai trebuie sa si mancam..........hihihi.
RăspundețiȘtergereO zi minunata iti doresc!
Si voua o zi superba Sara@Miki!
RăspundețiȘtergereAlinutzika,pup si eu!
RăspundețiȘtergerePansy,te astept la masa!
RăspundețiȘtergereZi frumoasa si tie ,Haplea!
RăspundețiȘtergereLicuta ,eu de acesti cartofi nu ma satur niciodata, asa de mult imi plac.
RăspundețiȘtergerePup!
Top Cuisine avec Lavi,multumesc!
RăspundețiȘtergereMultumesc,Cristina!
RăspundețiȘtergereDelicios arata, imi place combinatia, iar cartofii noi sunt un deliciu! Pup
RăspundețiȘtergerePoliana, bine ai venit la mine in bucatarie!Ma bucura vizita ta si te mai astept cu drag!
RăspundețiȘtergere