Chec cu visine

Cu visine sau alte fructe de sezon acest chec este racoritor si delicios de bun.Eu am folosit visine pentru ca mama are in curte un visin cu crengile plecate de atatea fructe.

Ingrediente
6 oua
9 linguri cu zahar(6 pentru aluat si 3 pentru visine)
6 linguri cu faina
2 linguri cu cacao
2 linguri zeama de lamaie
3 plicuri zahar vanilat
esenta de vanilie
1 plic praf de copt
o cana si jumatate cu visine fara samburi
zahar pudra( pentru pudrat)
ulei sau unt pentru uns tava
Sunt proaspete,d'abia culese din pom.

Mod de preparare
Spalam visinele, le scoatem samburii si le presaram cu 3 linguri de zahar.Lasam  cat timp ne ocupam de aluat.
Se separa galbenusurile de albusuri. Mixam bine galbenusurile cucele 6 linguri  de zahar  si zaharul vanilat.Amestecam faina cu praful de copt si o incorporam(lingura cu lingura) in compozitia de mai sus.Amestecam bine.
Separat .albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie .
 Amestecam cele doua compozitii si adaugam esenta de vanilie.
Impartim  compozitia  in doua si in una din ea  se adauga cacao .Amestecam bine.
Scurgem bine visinile de sucul pe care il lasa(acesta va fi folosit pentru baut).
Ungem o  tava de chec cu putin ulei sau unt ,o captusim pe interior cu hartie de copt  ,  adaugam compozitia alba, apoi compozitia cu cacao iar deasupra visinele .
Se da  la cuptor, la foc mic, circa 15-20 min, (facem testul scobitorii) . Se scoate tava din cuptor si se lasa la racit
apoi se taie prajitura si se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

12 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes