Ce sa fac ,ce sa fac de mancare?Si cum imi plac dovleceii si cum demult nu mai mancasem, mi-am zis ca o mancarica cu dovlecei si ceva carne ar fi binevenita!Si sa stiti ca a fost!
1 pulpa de curcan dezosata
2 dovlecei
3 cepe mici
100 ml vin alb
1 lingurita cimbru
2 foi de dafin
2 catei de usturoi
2 linguri ulei de masline
o cana suc de rosii
sare
piper macinat
Mod de preparare
Taiem carnea cubulete.
Punem uleiul la incins si adaugam carnea pe care am condimentat-o cu sare.O lasam sa se rumeneasca frumos pe toate partile si apoi o scoatem din tigaie pe o farfurie.
In uleiul in care am rumenit carnea sotam ceapa taiata marunt si cei doi catei de usturoi (taiati in jumatate) timp de 2-3 min. Scoatem usturoiul și adăugăm cubulețele de carne rumenite. Turnam vinul și adaugam apa cât sa acopere carnea și lasam la foc potrivit pana când întra ușor furculița în carne. E timpul sa adaugam dovlecii taiati rondele groase de circa 2-3 cm. Lăsăm sa fiarbă la foc potrivit circa 8-10 min. după care adaugam sucul de roșii.
Adaugam si cimbrul,foile de dafin si condimentam dupa gust cu sare si piper.
Lasam sa dea in cateva clocote, sa mai scadă sosul si apoi luam de pe foc si asezonam cu patrunjel(este de preferat verde insa eu nu am avut decat uscat).
Servim calda!
yamiiiiiiiiiii...ce bn arata
RăspundețiȘtergeremultumesc Paula!
ȘtergereFoarte apetisant arata Medi draga! Te pup! >:D<
RăspundețiȘtergereMa bucur ca iti place Corina!Si eu pup!
ȘtergereImi ploua in gura, zau! Super arata!
RăspundețiȘtergereHai la masa Simona!
ȘtergereDupa miros am venit draga mea vecina....o minunatie !
RăspundețiȘtergereE asa de placut la tine in bucatarie !
Te tzuc cu drag !
Vecinico nici nu stii cat ma bucur ca iti place.Pup cu mare drag!
Ștergerela cat debine si apetisanta arata, cred ca as manca direct din oala si sigur as termina-o intr-o clipa :D
RăspundețiȘtergerehihihi.............te servesc cu mare ,mare drag Aurica!
Ștergere