Dorada cu legume in folie de aluminiu la cuptor

Dorada este un peste cu carne alba, cu conținut scăzut de grăsime!
Astazi am hotărât sa l "confecționez"  la cuptor, acompaniat fiind de legume. Ca și legume puteți folosi ce va place, ce aveți prin frigider. 


Ingrediente
3 buc. peste Dorada
1 dovlecel
2 ardei grasi
2 rosii
3 catei de usturoi
zeama de lamaie🍋 
ulei de masline
sare,piper
folie de aluminiu
Mod de preparare
Se curata,se spala si se lasa pestele la scurs.
Pe o folie de aluminiu unsa cu ulei se aseaza rondele de dovlecel,rondele de rosii,fasii de ardei gras și usturoi.
*Având 3 pești v om avea nevoie de 3 bucăți folie de aluminiu. 
Identic procedam și cu celelalte doua folii. 
Peste fiecare pat de legume se aseaza câte o bucata de peste condimentata cu sare si piper.Stropim cu zeama de lămâie. 

Deasupra se mai pun cateva rondele de dovlecel, de rosii ,fasii de ardei gras si usturoi.
Se"imbraca" fiecare bucata de peste in folia de aluminiu. 

Se aseaza bucățile de peste "îmbrăcate" intr-o tava cu gratar in care am pus o cana cu apa si se da la cuptor.
Peste circa 15 min. scoatem tava din cuptor și intepam (cu o scobitoare) de câteva ori fiecare folie de aluminiu în parte. 
Dam  iarăși la cuptor și mai ținem încă 10min. când deschidem folia la fiecare peste și mai lăsăm câteva minute pentru rumenire acestuia. 
Cand pestele este gata se scoate din cuptor tava ,se indeparteaza folia si se aseaza pe un platou.


Pestele se stropeste cu zeama de lamaie si se serveste cald
.


Pofta buna!

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes