Piept de porc umplut si "tapetat"

Este un deliciu..........)))
Ingrediente
-1 kg piept de porc
-Unt cat o nuca
-3 rosii
-2 linguri ulei
-3 linguri sos de soia
Pentru umplutura:
-½ kg carne tocata ( 250 g carne porc si 250 g carne vita )
-O legatura patrunjel
-O ceapa
-Un ou
-Sare, piper
Pentru "tapet":
-O lingurita mustar uscat, rasnit
-O lingurita cimbru
-O lingurita boia dulce
-Coaja rasa de la o lamaie
-O lingura malai
-Sare
Mod de preparare:Pieptul de porc se spala, se lasa sa se scurga bine de apa si se taie apoi pe lung, fasii de aproximativ 2 – 2,5 cm.
Se toaca separat carnea si se amesteca cu oul, cu patrunjelul si ceapa tocate marut si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Se imparte , in mod egal carnea tocata in functie de cate fasii de piept de porc avem. Se ia o portie, se aseaza pe o plansa, unsa in prealabil cu putin ulei si apoi se “imbraca” de jur imprejur cu bucata de piept de porc.
Separat se pregateste urmatorul “tapet” : se amesteca mustarul , cimbrul, boiaua de ardei, coaja de lamaie, malaiul si sarea. Cu acest amestec se “tapeteaza” pieptul de porc de jur imprejur, pe partile laterale. Se toarna peste fiecare portie de piept umplut in parte, cateva picaturi de sos de soia, apoi se aseaza intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.
Se da la cuptor aproximativ 20 de minute dupa care se scoate vasul iar pieptul de porc umplut se intoarce pe cealalta parte pentru a se rumeni cat mai bine. Alaturi se pot aseza la copt si cateva rosii intregi dupa care se mai lasa la cuptor inca aproximativ 20 de minute. ( Tin sa precizez ca timpul de coacere poate varia, in functie de cuptor )
Se scoate pieptul de porc umplut din cuptor si se serveste cald alaturi de rosiile coapte si de orice fel de garnitura. Fiind perioada cartofilor noi, eu am preferat de aceasta data cartofii noi nature presarati cu putin unt si putin marar.


VA DORESC POFTA BUNA!

2 comentarii:

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes