Mucenici moldovenesti a la Camelia(de post)

Nu am facut niciodata mucenici moldovenesti.....................de fapt nici acuma nu am fost eu "bucatarul sef", eu am fost "mana dreapta" a verisoarei mele Camelia care de fapt a venit si cu ideea de a face.Noi facem din cei cu zeama ,sunt deliciosi ,ne place tare mult dar si acestia sunt grozavi...................deci pot spune felicitari,Camelia! iar reteta asi numi-o MUCENICI MOLDOVENESTI CAMELIA CU AJUTOR MEDI..........................!!!!!!!!!!!!



Ingrediente
 500 g faina
un cub drojdie
250 ml apa
1 lingurita zahar
1 plic zahar vanilat
esenta de rom
putin ulei
nuci macinate
sare
Pentru sirop
2 cesti de zahar
4 cesti cu apa
5 linguri cu miere
Mod de preparare
Se amesteca drojdia cu zaharul si putina apa calduta;intr-un vas se pune circa jumatate din faina si apoi se adauga in mijloc amestecul de mai sus.Se amesteca bine si se mai adauga apa .Se adauga restul de faina ,uleiul,zaharul vanilat,romul,putina sare si apa putin cate putin.Se framanta bine iar cand aluatul se deslipeste usor de pe marginea vasului se presara putina faina si se lasa la crescut circa o ora la loc cald.
Cand este gata crescut se iau bucati din el , se formeaza suluri doua cate doua care se impletesc si apoi se formeaza opturi.Mucenicii astfel formati se pun intr-o tava tapetata cu faina ,se mai lasa putin la crescut ,se ung cu un sirop de zahar dizolvat in apa si apoi se dau la cuptor.
Separat se prepara un sirop din zahar ,miere si apa.Se pune la fiert sa dea in cateva clocote.
Cand mucenicii sunt gata copti se scot din cuptor , se lasa sa se raceasca putin , se inmoaie apoi in siropul de mai sus dupa care se pun intr-un castron.Se toarna restul siropului peste ei si se adauga nuca macinata din belsug.Se scot pe un platou.
Sunt deliciosi...................POFTA BUNA!

4 comentarii:

  1. Arata foarte apetisant mucenici. Felicitari!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa scriu repede pana nu o ia razna PC-ul meu.
    Au iesit foarte frumosi si stiu cat de gustosi sunt. La anul sa-i faci fara ajutoare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc,Naina!............te rog sa te servesti.

    RăspundețiȘtergere
  4. Mari sa stii ca si eu am probleme cu tastatura calculatorului............!!!!!

    RăspundețiȘtergere

 
  • Cu Medi in bucatarie © 2012 | Designed by Designer Link, in collaboration with Web Hosting , Blogger Templates and WP Themes